Over Kantoor van Goor

 

 

KantoorvanGoor is een creatie van ALICE VAN GOOR Haar werk bestaat uit illustraties met vaak dieren als terugkerend thema. Humor en fantasie spelen hierbij een grote rol. Zo zijn haar  illustraties speels en brengen dikwijls een glimlach op je gezicht, ze refereren aan de wereld uit kinderboeken. Een wereld waarin Alice zich het meest thuis voelt.

Haar aquarel/ mixmedia tekeningen zijn sprookjesachtig en/of dromerig.

‘Als ik hier in het bos loop zie ik de wereld die ik maak op papier. Het bos is mijn inspiratie voor wat ik maak en wat ik maak is het gevoel wat het bos mij geeft. De vogels, de geluiden, de haas en de ree en natuurlijk de bomen en de planten’.

Haar pentekeningen kenmerken zich door het fijne lijnenwerk. Ook hier is humor niet van de lucht. Een omgevallen caravan is nauwelijks serieus te noemen en toch herbergt het tragiek en wekt het derhalve emotie op. 

 

Alice won ooit de eerste prijs bij een schaatswedstrijd.

KantoorvanGoor op facebook: