Over Kantoor van Goor

 

 

Het werk van ALICE VAN GOOR bestaat uit diverse disciplines met vaak dieren als terugkerend thema. Humor en fantasie spelen hierbij een grote rol. Zo zijn haar pop-art-achtige illustraties speels en brengen dikwijls een glimlach op je gezicht, ze refereren aan een wereld van comics en kinder-speelgoed.

Haar aquareltekeningen zijn sprookjesachtig en/of dromerig te noemen. ‘Als ik hier in het bos loop zie ik de wereld die ik maak op papier. Het bos is mijn inspiratie voor wat ik maak en wat ik maak is het gevoel wat het bos mij geeft. De vogels, de geluiden, de haas en de ree en natuurlijk de bomen en de planten. Het is magisch te noemen’

Haar tekeningen kenmerken zich door het fijne lijnenwerk en de zo op het oog impulsieve touch. Ook hier is humor niet van de lucht. Een omgevallen caravan is nauwelijks serieus te noemen en toch herbergt het tragiek en wekt het derhalve emotie op. 

De foto’s zijn verstillend en vragen je om niet zomaar vluchtig te kijken. Een seconde na het vluchtige ontdek je namelijk zoveel meer.

Alice won ooit de eerste prijs bij een schaatswedstrijd.

KantoorvanGoor op facebook: