knallende bonensoep

Nieuwjaarsgroet gehad?

Hieronder het recept om flink te knallen:

3 Prei, 3 ui, 4 kleine winterwortel, twee tenen knoflook én driekwart knálselderij in een ovenschaal.

Overgiet met olijfolie, bestrooi met zeezout en vers gemalen peper.

Plaats dit in een voorverwarmde oven van 180 graden voor zo ongeveer een uur.

Je kunt bakpapier nat maken, tot prop wringen en uitvouwen, om vervolgens de groentes er mee toe te dekken. Stop ze maar fijn toe.  (dat betekent geen alufolie meer!!) Het laatste kwartier zonder dekentje.

Giet wat water na het roosteren in de schaal, zo krijg je alle ‘aangekoekte’ smaken goed los. Schuif alles in een ruime pan en voeg één liter water toe plus 50 ml sojasaus.

Laat fijn een half uur sudderen. Druk daarna alles door een zeef. Houd wat groente apart zodat er straks wat in de soep drijft. (klinkt eng hè? Het zijn maar groentes…)

Voeg een of twee blikken bonen toe. Bruine, zwarte, grote en kleine. Varieer gerust!

Proef. Misschien nog een blokje groentebouillon erbij? Doen!

Eet smakelijk!